Over ons

Met een team van bachelor en master kunstmatige intelligentie studenten van de Universiteit van Amsterdam en Maastricht University laten wij robots volledig zelfstandig voetbal spelen. Met deze robots doen wij mee aan wedstrijden over de hele wereld. Door ze van te voren te programmeren laten we ze zien met hun camera's, horen met hun microfoons en communiceren met hun wifi mogelijkheden zodat zij geen bestuurder meer nodig hebben.

Activiteiten

Workshops

Ontdek zelf hoe het is om een robot te programmeren

Autonoom Voetbal

Robots die zonder bestuurd te worden zelf voetbal spelen

Lezingen

De laatste voortgangen op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica

Demonstraties

De meest interactieve en leerzame demonstraties met robots.

Bekijk alle activiteiten

Eerste plaats Open Challenge op de Iran Open 2017!

De Iran Open 2017 is inmiddels voorbij en het Dutch Nao Team is terug in Nederland. Naast het Dutch Nao Team is er ook nog een award meegekomen vanuit Iran, de eerste plaats in de Open Challenge! Dit was een onderdeel waarbij ieder team een korte presentatie hield over iets innovatiefs dat het team gemaakt heeft, gerelateerd aan robotvoetbal. Wij hebben uitgelegd hoe we met ons eigen programma het gedrag van de robots modelleren in bepaalde situaties.

Na het toernooi was er nog 1 dag waarop niets op de planning stond. Gedurende die dag zijn we met heel DNT en twee deelnemers van Iraanse teams als gidsen, de stad Teheran in gegaan. We hebben de gigantische bazar bezocht, het majestueuze Golestan Palace en als laatste de epische, 435 meter hoge, Milad Tower.

Het was een mooie week, maar het was ook tijd om terug te keren naar Nederland omdat de rijst met kip die iedere dag geserveerd werd niet meer zo lekker was (en de vegatariër was wel redelijk klaar met sla eten).

Uitreiking award voor de Open Challenge

IranOpen 2017

Gisteren zijn wij met een prachtig blauwe Boeing 777 van KLM naar Teheran, de hoofstad van Iran, gevlogen om mee te doen aan de IranOpen 2017. Dit kon natuurlijk niet zonder dat de douane de robots eens flink inspecteerde, en dan krijg je tafarelen zoals op de foto.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven hebben we even gewacht op een ander team om vervolgens met z’n allen en alle bagage in een (te?) klein busje naar het hotel gebracht te worden. Rond half 7 ’s ochtends was iedereen klaar om naar bed te gaan. Na een beetje bijgeslapen te hebben, hebben we ons vandaag voorbereid op de setup-days die morgen en overmorgen zijn. Tijdens deze dagen kun je je robots testen op de velden waarop van 5 tot 7 april de echte wedstrijden gespeeld gaan worden.

Baratheon
Baratheon bij de douane

Kwalificatie Video 2017

Hiernaast is onze kwalificatie video te zien voor de aankomende RoboCup in Japan!

Het team

Caitlin Lagrand

Team Leader

Sébastien Negrijn

Team Leader

Patrick de Kok

Ex Team Leader

Michiel van der Meer

Team Member

Douwe van der Wal

Team Member

Pieter Kronemeijer

Team Member

Noaki Yousfi

15

Robots

6

Aantal Jaren Actief

65

Publicaties

Contact